Cred ca primavara este cel mai generos sezon de verde, proaspat si sanatos in materie de alimente si nu numai! Spanac, leurda, salata verde, usturoi verde, leustean verde... o nebuniee!
Cand gasiti in piata un spanac de gradina, fraged, prospat, nu il ocoliti! Va aduce boom de vitamine, mai ales daca il consumati crud sau gatit usurel! Sigur, oferta e mare si bogata, dar incercati sa il cautati pe cel mic, de gradina, fraged si parfumat, nu pe cel mare cat frunza de brusture...
Piticii mei au papat ieri salata mixta de primavara, iar astazi au papat o mancarica rapida de spanac cu usturoi verde, ousoare proaspete de tara si mamaliguta calda! Buun tare!
David a spus ca e tare buna mancarica, sa mai fac :))) Cred ca e mostenire de familie intrucat eu sunt fan declarat al spanacului!
Nu am poze frumoase, sincera sa fiu, nici nu am avut conditii de lumina si nici o stare prea buna pentru poze, dar sper sa va conving ca e o mancarica tare buna!
Mai intai spalam spanacul. Stiu, este o operatiune destul de migaloasa, dar eu prefer sa il spal frunza cu frunza. Lasam la scurs.
Curatam usturoiul verde, ceapa si morcovul. Tocam ceapa si usturoiul, morcovul il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.
Incingem cateva linguri de ulei de masline intr-o tigaie mare. Eu folosesc wok-ul. Punem legumele tocate in tigaie, un praf de sare si lasam un pic sa sfaraie.
Tocam grosier spanacul scurs. Il adaugam in tigaie si amestecam cu legumele. Lasam 2-3 minute, cat sa se inmoaie. Adaugam bulionul diluat cu o cana de apa si lasam cateva minute.
Pregatim o forma de copt termorezistenta, incingem cuptorul.
Turnam spanacul in forma de copt, facem doua-trei locasuri si punem ouale. Presaram un praf de sare si dam la cuptor, la foc mediu spre iute, cam 10-15 minute, cat sa se coaca ouale si sa se formeze un sos scazut la spanac.
Pregatim o mamaliguta, curatam si spalam niste ridichi sau usturoi verde si servim bunatate de mancare!