Tiramisu reţetă originală
Neavand tava mai mica ,a trebuit sa folosesc una rotunda,de 26 cm,si asa a iesit un tort :D numai bine .si bun pentru ziua ursuletzului meu :P
Tiramisu reţetă originală
Intai facem cafeaua o indulcim cu cele 3 linguri de zahar si o lasam deoparte sa se raceasca.
Intre timp separam in 2 vase inalte albusele si galbenusele. In cel cu albuse adaugam putina sare si folosind mixerul la viteza maxima batem spuma.Odata formata adaugam 60 de g din zahar si mestecam cu o lingura de lemn sau plastic de jos in sus,incet.Poi galbenusurile se amesteca cu restul de zahar (alte 60 g ) si odata obtinuta crema la acestea adaugam incet mascarponele ,dar continuam sa mestecam folosindu ne de lingura de lemn sau plastic.Amalgamam bine totul avand grija ca mascarponele sa nu devina unt .
La crema cu mascarpone (galbena) adaugam spuma de albuse (tare,nu lichida) si amestecam incet.Dupa care punem in tava un rand de piscoturi si crema deasupra,alt rand de piscoturi si alt rand de crema si poi piscoturi si crema ;Astfel deasupra vom avea crema ;) Lasam la frigider cateva ore bune (eu de obicei las o zi) si apoi presaram cacao deasupra si pe margini punem piscoturile mici .
Pofta buna!!E un dulce cunoscut de toti ,delicios si usor :)
1
Sa nu faceti cafeaua prea tare,altfel riscam ca tiramisu nostru sa devina prea amar
2
Atentie la cata sare punem ,ajuta la formarea spumei dar prea multa ar da un gust rau
3
Ouale sa fie proaspete,deoarece le consumam crude
4
In frigider acoperiti cu o pelicula ca sa nu prinda gustul celorlalte alimente