Tort bavarez de lamaie

de Krystal in Torturi, 19 Iun 2015 | 17335 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru bază:
  • tava rotunda pentru tort cu inel de diametrul 22
  • 200 g de biscuiți zdrobiti ( tip petit beure)
  • 100 g de unt
  • Pentru crema:
  • 100 g unt moale
  • 225 g de zahăr,
  • 3 oua + 1 galbenus de ou
  • 150 ml de suc de lamaie coaja rasa de la 3 lămâi
  • 400 ml smântână
  • 12 g de gelatină
  • Pentru topping:
  • 1 pachet de Tortagel
  • 3-4 linguri de zahăr
  • 100 ml de suc de lamaie
  • 150 ml de apă
  • 4 picaturi de colorant alimentar galben

Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort bavarez de lamaie:

Preparare bază tort de biscuiti :

Se zdrobesc biscuitii și adăugați untul topit, apoi amestecati. Se toarnă amestecul  în forma de turnare (forma de tort cu inel), niveland cu partea din spate a lingurei și se pune în frigider.

Pentru crema de lamaie:

Topiți untul într-o cratita cu fund  dublu pe baia de abur  pana se topeste. Se amestecă într-un castron zahărul , ouăle , suc de lamaie si coaja de lamaie. Apoi se toarnă compozitia în untul topit. Amestecati  continuu, în cratita pe abur până cand amestecul se îngroase, va dura aproximativ 15 minute.Cand  crema este îngroșata și netedă, este gata. Se înmoaie gelatina in apa rece, stoarceti-o și adăugați-o la crema de lamaie (după oprirea focului) și se amestecă, pana se topeste gelatina. Lasa-ti  sa se raceasca, amestecand ocazional. Bateti  frisca cu zahar  și incorporati-o , ușor, amestecând de jos în sus, pentru a nu se taia frisca. Se toarnă amestecul peste baza de biscuiți și puneți în frigider să se solidifice.

Pentru topping:

Se amesteca zaharul cu tortagel, diluat cu apă și suc de lămie. Puneti-o pe aragaz și se lasa sa  fiarba timp de câteva minute. Apoi lasati să se răcească și adaugati câteva picături de colorant.

Se toarnă glazura peste tort și pune  în frigider pentru cel puțin 3-4 ore.

Păstrati  tortul la frigider pentru cel puțin 12 ore, astfel încât gradul de acoperire va solidifica în mod corespunzător.

Scoateți tortul bavarez de lamaie de la frigider, si scoateți cu grijă marginea tortierei  și decorati cu felii de lamaie sau cutrandafiri de zahar. (Eu am decorat cu flori si frunze de zahar ca nu am mai avut lamai pentru decor).

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort bavarez de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

diaconta 1

05.10.2015, 09:23

Bravo!!! Super desert

Ancutsa 1

13.12.2017, 22:35

Foarte frumos!

Sidy 1

14.04.2019, 14:30

Aromat si racoritor, exact pe gustul meu.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu frisca si ciocolata