Am furat idei de ici de colo si am facut tortuletul asta.
Se prepara intai blatul: se bat ouale intregi spuma cu zaharul foarte foarte bine, apoi se adauga faina si amidonul cernute impreuna inainte, se amesteca usor pana se incorporeaza totul si se pune la copt in forma detasabila (26 cm) tapetata cu hartie de copt unsa cu unt si pudrata cu faian ( doar baza se acopera cu hartie). Se coace la foc potrivit cam 20 minute ( pentru siguranta se face testul cu scobitoarea). Cand e gata se da la racit.
Se prepara crema amestecand cu mixerul laptele, frisca, praful de budinca si gemul. Daca iese foarte tare, se mai picura putin lapte.
Ciocolata alba se topeste la microunde, se amesteca cu colorant si se da la congelator. Frisca lichida se bate spuma tare.
Montare : blatul racit se pune din nou in forma detasabila din care am scos hartia de copt, se unge cu 2 linguri cu gem de zmeura, se aseaza crema deasupra si se niveleaza frumos. Dam la frigider pentru 30 de minute, apoi scoatem cu griha inelul formei, apoi mutam tortul pe un platou si il ornam cu frisca batuta, fulgi de ciocolata ( eu am razuit ciocolata cu o lingurita) si jeleuri. Se da la rece si se taie a doua zi.
1
Se lucreaza repede cu fulgii de ciocolata pentru ca tinand castrnelul in mana incepe sa se topeasca si nu mai ies fulgii asa cum trebuie.