Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

de Bucataras in Dulciuri, 2 Mai 2024 | 1023 vizualizari

 

Andra Mihail ne arată astăzi un Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios.
O nouă idee culinară despre refolosirea cozonacului rămas de la Paști: Tiramisu din cozonac! Acest desert minunat îmbină gustul tradițional al cozonacului cu cremozitatea și savoarea inconfundabilă a îndrăgitului tiramisu. Prin această combinație, vei obține o experiență dulce de neuitat, perfectă pentru a te răsfăța și a-ți încânta familia și prietenii. O modalitate inteligentă de a reinventa resturile de la masă festivă și de a crea un desert delicios și memorabil!
Pentru Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios ai nevoie de câteva ingrediente: felii de cozonac, mascarpone, ouă, unt, zahăr și cacao.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios:
  • 2-3 felii de cozonac
  • 20 g unt
  • 250 g cremă mascarpone
  • 2 ouă
  • 30 g zahăr pudră
  • Cacao
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios:

Cum se prepara Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios:

Începeți prin a separa albușurile de gălbenușuri. Mixati gălbenușurile cu zahăr pudră, apoi încorporați în ele brânza mascarpone. Mixati spumă albușurile, adăugând și un praf de sare, apoi încorporați-le în crema de mascarpone.


Tăiați cozonacul în felii subțiri, apoi în bucăți mici. Încălziți untul într-o tigaie și prăjiți bucățile de cozonac până devin aurii și crocante. Lăsați-le să se răcească.

Într-un vas sau pahar, așezați un strat de cozonac prăjit. Peste acesta, adăugați un strat de cremă mascarpone. Continuați să alternați straturile de cozonac și cremă mascarpone până când ajungeți la vârf. Pudrați cu cacao pentru un aspect și un gust delicios.

Acoperiți vasul sau paharul și lăsați Tiramisu-ul să se odihnească în frigider timp de cel puțin 2-3 ore sau până când este bine răcit și a dobândit consistența dorită.

Bucurați-vă de acest desert minunat și savurați fiecare înghițitură.

Puteți prepara acest desert celebru și sub formă de Ruladă Tiramisu sau Tiramisu cu fistic.

Vă recomandăm și rețeta de Tiramisu cu căpșuni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Constelatialeu 1

02.05.2024, 21:30

Super idee, asta daca ramane cozonac

MotanLaOale 1

03.05.2024, 01:02

Rocsi 1

11.05.2024, 20:29

As servi si eu un pahar cu desert, ca pare delicios!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă originală, ciocolatos cu fulgi de migdale