Se taie cotorul la varza ,se desfac foile si se spala sub jet de apa bucata cu bucata.Apoi se oparesc.
Cartofii se curata de coaja,se taie cubulete si se fierb in apa cu sare.
Pastrama de pui se taie cubulete.
Ceapa se curata,se taie marunt si se caleste in ulei.
Ciupercile se calesc in ulei pana se evapora zeama care au lasat-o.
Se amesteca pastrama de pui,ciupercile,ceapa,ardeiul kapia si cartofii.Se potriveste gustul de sare si piper.Se umplu foile cu acest amestec.
Se aranjeaza primul strat de sarmale in oala ,se presara cimbru si 1/2 din morcov,dat pe razatoarea mare,dupa care urmeaza al doilea strat.Deasupra se presara din nou cimbru si restul de morcov ras.Se adauga sucul de rosii si apa cat sa acopere sarmalele.
Se acopera oala cu un capac si se fierbe la foc mic o ora.