Tigaie calda de ciuperci si mamaliguta

de laura_n in Mancaruri de post, 20 Mar 2016 | 7258 vizualizari

 

Stiu ca nu toata lumea consuma ciuperci, insa pentru mine, sunt absolut grozave, indiferent cum le-as pregati: fripte, ciulama, supa crema, etc.
Cat despre mamaliga, numai si numai de bine, as manca-o si goala cu sare, la fel si Piersicutza mea :))
Provocarea Bucatarasului de a prepara o reteta de post nu m-a lasat indiferenta, clar, cred ca nimeni nu a ramas indiferent :P :)))))
Astazi, m-am rasfatat, in sensul ca am mancat best mancare de post ever! Cel putin din cate imi amintesc.
In aparenta, preparat banal, ciuperci cu mamaliguta, insa modul de preparare si condimentele au facut din tigaia asta una de nerefuzat! 

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ciuperci champinion (as fi preferat de padure)
  • 1 leg. usturoi verde
  • 1 leg. ceapa verde
  • 1 lega. leurda
  • 100 ml vin alb
  • 2 catei de usturoi
  • piper cu lamaie
  • rozmarin
  • sare de mare
  • malai (pt mamaliguta)
  • apa
  • ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tigaie calda de ciuperci si mamaliguta:

Spalam bine ciupercile, apoi le lasam in strecuratoare, la scurs.

Punem la incalzit un vas cu apa, un strop de sare grunjoasa si lasam sa fiarba. Cand atinge punctul de fierbere, adaugam malaiul, amestecand continuu cu un tel. Lasam sa fiarba.

Spalam bine verdeata, o tocam marunt. 

Pregatim o tigaie mai marisoara, adaugam putin ulei de masline si un praf de sare grunjoasa, un catel de usturoi pisat. Adaugam verdeata tocata, oprind o mana de leurda tocata pentru mamaliguta.

Aproape de final, adaugam si leurda in mamaliguta fiarta, un praf de sare si 2 linguri cu ulei de masline. Omogenizam si mai lasam 3 minute pe foc, apoi turnam mamaliguta intr-o forma termorezistenta si o lasam la racit. Dupa ce s-a racit, portionam cuburi potrivite.

Adaugam ciupercile peste verdeata din tigaie, lasam focul la iute sa sfaraie si ciupercile, sa se rumeneasca, sa nu apunce inca sa lase apa.

Dupa ce s-au rumenit usor, adaugam vinul, lasam sa fiarba bine pana se evapora alcoolul. Mai adaugam putin ulei de masline, sare si piper cu lamaie. 

Pregatim o tigaie grill, presaram ulei de masline, sare grunjoasa, rozmarin si putin piper cu lamaie, un catel de usturoi. Adaugam cuburile de mamaliguta, dam focul la iute sa se rumeneasca bine, apoi reducem focul si adaugam ciupercile cu sos. Lasam cateva minute pe foc, apoi dam deoparte.

Servim direct in tigaie ca sa se pastreze calda. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tigaie calda de ciuperci si mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Mancarica de post cu conopida