Pentru astăzi am o reţetă foarte simplă, cu ingrediente puţine, doar timpul de preparare este mai îndelungat, dar, cum şi de data aceasta am apelat la slow cooker-ul Crock Pot, nu a fost nici o problemă.
In timp ce oala îşi făcea treaba, eu am putut să mă ocup de alte treburi: o pâine de casă cu cartofi, încă o porţie de dulceaţă de ardei iute, din nou prăjitură cu mere şi caramel, dar şi lemon curd pentru îngheţata pe care am finalizat-o abia a doua zi.
Cel mai mult îmi place să pregatesc carnea la Crock-Pot pentru că la final este atât de moale şi se desprinde uşor de pe os.
Am pus toate ingredientele în vasul slow cooker-ului Crock-Pot 3.5 l (mai putin feliile de jambon/bacon), am setat pe functia High si l-am lasat sa-si faca treaba pentru 5 ore.
Am scos carnea din vas, am scos osul si am mai îndepartat din grasimea care nu mi-a placut.
Am rupt carnea fâşii.
Intr-o tava de chec am pus o folie si am asezat feliile de jambon/bacon.
Am asezat apoi carnea, iar la mijloc am pus cei doi morcovi.
Lichidul ramas în vas l-am strecurat si l-am pus peste carne. Fiindca am folosit ciolan, acesta se va închega ca si la piftie si va fi un bun liant pentru terina mea.
Am acoperit cu folie, am lasat sa se raceasca, apoi am pus o greutate deasupra si am lasat la frigider peste noapte.
A doua zi am rasturnat pe un platou si am servit cu muraturi sau cu dulceata de ardei iute.
S-aveţi poftă !!!