Telinessia alcoolica sau tocana de carne cu telina si vin

de laughylau in Porc, 9 Noi 2011 | 3863 vizualizari

 

O tocanita foarte, foarte usor de facut. Dureaza faorte putin pregatitul si apoi se lasa o ora pe foc mic, si ea fierbe si fierbe si nu ii mai ai treaba. Cantitatile sunt mari caci am facut-o pentru mai multe persoane, dar normal...se adapteaza dupa dorinta

 

INGREDIENTE

  • 800 g telina
  • 500 g morcovi
  • 500 ml vin rosu
  • 1,5 kg carne porc
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper boabe
  • dafin
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Telinessia alcoolica sau tocana de carne cu telina si vin:

Morcovii si telina se taie bucati nu foarte mici. Se taie carnea fasii groase de 1 cm sau 1,5 cm. Se incinge uleiul intr-o oala incapatoare.

Carnea se pune in uleiul incins si se prajeste cam 5 minute ( pe masura ce sta pe foc isi lasa zeama asa ca nu mai se prajeste de la un moment dat) Se pun bucatelele de legume,sarea, apoi vinul si piperul. Se lasa apoi o ora la fiert in oala acoperita. ( nu se adauga apa, daca scade prea tare se mai pune vin). In ultimele 20 minute se adauga si dafinul dupa gustul fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Telinessia alcoolica sau tocana de carne cu telina si vin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

ieri la 11:29

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]