dupa tarta bucatarsului miha cu galbiori numai ca eu mai econoama am facut cu ciuperci champignion :))) din alea scumpe astept sa ma serveasca miha! nu am avut nici patrunjel, nici faina neagra asa ca e altfel gustul, dar au fost bune si astea, ca prea imi plouase in gura la galbiorii mihaelei...
Am pregatit aluatul din faina in care am adugat drojdia inmuiata in putina apa calduta, o cescuta mica, in care topisem si zaharul si sarea, apoi am adaugat si uleiul si untul si am framanatat. Nu l-am mai lasat la dospit, l-am intins cu sucitorul si am decupat mini discurile pentru tarte direct cu forma de tarte. Apoi am presat cu degetele si am impins bine aluatul catre margini ca sa ia forma ondulata de pe margine. Apoi am trecut la taiat ceapa marunt, la fel usturoiul(aici deja aveam lacrimi in ochi) , apoi am adaugat ciupercile scurse si am pus totul la calit in putin ulei. Am dat cu un praf de sare si putin cimbru uscat si apoi am scurs uleiul, le-am lasat sa se raceasca putin si am umplut tartutele. Am pus cascaval cubulete deasupra si am bagat la cuptor ca clocotea pofta in mine! Apoi am scos si am presarat marar, am facut repede poza si am trecut la infulecat! Delicios!
*pe una din tartute pe care am facut-o pt.Teo care nu papa ciuperci, am pus un ficatel gatit ieri si tocat marunt de tot, apoi cascaval deaupra!
1
cascavalul puneti-l mai la urma daca vreti sa ramana alb ca al mihaelei, al meu s-a rumenit prea rau pus de la inceput :(