Tarta cu piept de pui si ciuperci

de Miha in Aperitive / Garnituri, 10 Oct 2010 | 19894 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 150 ml apa
  • 250 g faina neagra
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura ulei
  • Pentru umplutura:
  • 1/2 piept de pui
  • 100 g cotlet haiducesc
  • 3 ciuperci mari
  • 2 oua
  • 100 g smantana
  • 100 g cascaval
  • 2 linguri suc de rosii
  • usturoi
  • sare si piper
  • oregano
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu piept de pui si ciuperci:

Aluat:

Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu putina apa calduta.Lasam 10 minute la dospit. In vasul masinii de paine punem faina, sarea si uleiul. Adaugam maiaua si restul de apa si framantam un aluat potrivit de tare, care se lasa la dospit jumatate de ora.

Intindem aluatul intr-o tava de tarta unsa cu putin ulei. Ungem cu putin suc de rosii amestecat cu usturoi pisat si oregano. Repartizam uniform pieptul de pui taiat cubulete, cotletul fasii si ciupercile felii. saram si piperam, dupa gust.

Ouale se bat bine si se amesteca cu smantana si un praf de sare. Se toarna in tava peste umplutura si dam tava la cuptor pana incepe sa se lege si sa se rumeneasca. Scoatem tava, presaram cascavalul ras si dam din nou la cuptor pana se rumeneste uniform.

Se portioneaza si se serveste calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu piept de pui si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
citeste mai mult
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
RETETA RECOMANDATA
Coltunasi cu feta in sos de smantana si usturoi