Tarta cu mere si miere

de La Ancuta in Prajituri, 29 Mar 2011 | 6948 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 50 g zahar
  • 2 linguri ulei
  • 150 g smantana
  • 200 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 500 g mere
  • Pentru topping:
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri miere
  • 2 lingurite scortisoara
  • 2 linguri faina
  • 25 g unt
  • samburi de nuca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere si miere:

Mixam oul cu zaharul pana devine cremos si se deschide la culoare.
Adaugam apoi uleiul si smantana si mixam.
Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam in aluat. Punem aluatul in tava rotunda tapetata cu hartie de copt.

Curatam merele si le taiem pe jumatate. Crestam merele pe partea rotunda, dar fara a ajunge pana jos. Asezam merele in tava, peste aluat, cu partea crestata in sus.

Pentru topping punem laptele pe foc impreuna cu mierea si scortisoara. Lasam sa se incalzeasca.
Adaugam apoi faina si untul moale si amestecam bine, ca sa nu se formeze cocoloase. Dam de pe foc si turnam peste merele din tava. Deasupra punem nuca rupta bucatele.

Coacem tarta in cuptorul preancalzit la 180 de grade timp de 25-30 de minute.
Dupa ce s-a copt, lasam sa se raceasca iar apoi portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere si miere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert gogosi glazurate