Se amesteca bine untul, zaharul si galbenusurile, apoi se adauga faina si se framanta un aluat nelipicios, usor de modelat, pe care il lasam la frigider o ora
Apoi se intinde o foaie de cca 1 cm grosime (poate chiar mai subtire) si se asaza in forma pentru tarte, acoperind si marginile. Se inteapa aluatul cu furculita (sa nu se umfle) si se da la cuptor pana capata o culoare aurie (la 175 grade C ).
Crema : Galbenusurile se freaca cu zaharul, apoi se adauga faina si putin lapte (50 ml) si se amesteca pana se omogenizeaza compozitia. Restul de lapte (350 ml) se pune intr-o cratita, la fiert. Cand incepe sa fiarba ,se adauga compozitia de oua si se amesteca bine pana se ingroasa. Inainte sa luati cratita de pe foc, adaugati untul si amestecati pana se topeste.
Se umple tarta cu crema, apoi se orneaza cu felii de kiwi si capsune .
1
Puteti folosi fructe de sezon, nu doar fructele pe care le-am folosit eu (ananas, mandarine, boabe de struguri)