Portofele parfumate cu apa de trandafiri

de aziz in Prajituri, 28 Iul 2011 | 5420 vizualizari

 

Vinovata pentru aceasta bunatate se poate numi Licuta Marin ,care ma lasat sa salivez si sa visez o noapte intreaga, la bunaciunile astea ;si acum ce sa zic mai slaba de inger cum sant, le-am si executat ceva mai ,,arabeste,,.Acus se apropie sarbatoarea de Ramadan si nu le mai fac le cumpar :)))

 

INGREDIENTE

  • un pachet foi de placinta
  • 700 ml lapte
  • 3-4 oua
  • zahar dupa gust eu am pus 250 gr
  • zahar vanilat
  • 4-5 linguri corn flour sau amidon
  • 100 gr unt pentru uns foile
  • cateva cirese sau visine
  • Pentru sirop:
  • un pahar si jumatate de apa
  • 2 pahare zahar
  • apa de trandafiri
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Portofele parfumate cu apa de trandafiri:

Preparam o budinca consistenta din :lapte 500 ml la fiert pe aragaz +zaharul+zaharul vanilat,restul de 200 il amestecam cu ouale si corn flour-ul sau amidonul. Cand laptele fierbe adaugam compozitia cu ou, amestecam continuu pina obtinem o crema foarte consistenta, pe care o vom lasa la racit.

Pentru un singur portofel vom folosi 2 foi de placinta astfel: foie +unt topit +zahar, foaia cealalta deasupra, apoi in centru 2 linguri crema de vanilie si impachetam . Asezam in tava cu marginile dedesupt si taiem in centru cu un cuter sau un cutit foarte bine ascutit (un x)asezam o cireasa sau o visina, continuam pina terminam crema si foile.

Deasupra se ung cu unt topit si dam la cuptor la 200 grade pana devin aurii. Siropul il fierbem pe aragaz si la sfarsit adaugam apa de trandafiri, cand portofelele s-au rumenit punem cu o lingura sirop pe fiecare si dam din nou la cuptor ,din cand in cand mai deschidem si mai adaugam sirop cand sant insiropate bine si rumenele le scoatem ,lasam la racit si ...apoi linga o limonada rece ne inchipuim ca santem in Orientul Mijlociu.....;))

Daca ti-a placut reteta noastra "Portofele parfumate cu apa de trandafiri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (50)

aziz 1

08.08.2011, 22:12

eduard

Cris2711 1

08.10.2011, 12:08

am citit prea tarziu si am facut singura

aziz 1

08.10.2011, 20:30

cris principalul e sa-ti fi iesit

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza si stafide