Timea mi-a facut iarasi pofta cu una din retetele ei...am luat reteta de la blatul ei de la crostata cu piersici si caise , l-am adaptat la reteta mea si uitati ce a iesit....
Pt aluat: am amestecat untul cu zaharul, sarea, am adaugat apoi oul, coaja de portocala si am stins bicarbonatul in sucul de portocala. Le-am amestecat bine pe toate, am adaugat jumatate din cantitatea de faina, am mai amestecat putin, am adaugat si restul de faina, am pus aluatul pe masa de lucru si l-am framantat usor. L-am adunat pe tot intr-o bila si l-am pus intr-o folie alimentara si l-am bagat la frigider pt o ora.
Cind a fost gata l-am intins intr-o foaie si l-am pus intr-o tava de tarte unsa cu unt si faina. Am intepat aluatul din loc in loc cu o furculita. am pus pireul de mere si l-am imprastiat pe toata suprafata aluatului, am curatat merele si gutuia de coaja si cotoare si le-am taiat feliute subtiri pe care le-am pus peste pireul de mere.Am alternat feliile, una de mere una de gutui si tot asa pina le termini pe toate.( eu am pus doar 2 mere)
Am prafuit bine fructele cu scortisoara, peste am pus sirop de agave (sau miere), am dat la cuptorul incins la 180 grade pt 35 minute.
1
Este delicoasa si plina de arome...