Tartă cu mere și piersici - de post (blat dietetic)

de DinDragostePentruGatit in Prajituri, 2 Apr 2012 | 10851 vizualizari

 

Nebunia mea față de semințele de in a luat amploare. Mi-a ieșit și un blat pentru tartă cu ajutorul lor. Îmi plac mult dulciurile făcute în casă și ca să nu mă simt foarte „vinovată” atunci când le consum, m-am gândit să fac un blat mai dietetic care să nu conțină doar făină, adăugând fulgi de ovăz, tărâțe de grâu și semințe de in. Rezultă astfel un blat foarte bun, ușor dulceag cu aromă de scorțișoară. Semințele de in conferă blatului un gust aparte...O să „vedeți” în cazul în care încercați rețeta.

 

INGREDIENTE

  • 600 - 700 g mere tăiate cubulețe, stropite cu puțin zeamă de lămâie;
  • 1-2 piersici (eu am pus 2 micuțe însă erau de grădină și au avut „putere” de a da o aromă deosebită tartei);
  • 1 plic de zahăr vanilat bourbon.
Blat:
  • 1 cană de făină;
  • 1/4 cană de fulgi simpli de ovăz;
  • 3 lg de tărâțe de grâu;
  • 1 lgț semințe de in;
  • 5 lg ulei de floarea soarelui;
  • 3 lg zahăr;
  • 1 lgț praf de copt;
  • 1/2 lgț scorțișoară;
  • câteva linguri de apă minerală;
  • sare.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu mere și piersici - de post (blat dietetic):

Blatul:

Făina, ovăzul, tărâțele, zahărul, semințele de in, praful de copt, sarea, scorțișoara se pun într-un vas. Se adaugă uleiul și se frământă bine până când uleiul absoarbe toate îngredientele. Se adaugă câteva linguri de apă minerală (una câte una, să vă dați seama când să vă opriți), atât cât să se lege aluatul.

Fructele:

Merele  și piersicile se spală și se taie cubulețe. Se stropesc cu puțină zeamă de lămâie (să nu oxideze merele). 

Se întinde blatul într-o formă pentru tartă. Se așează fructele, se presară un pliculeț de zahăr vanilat.

Se coace la temperatură medie (treapta 6, pentru o scală de la 1-10, am pus tava la nivelul mijlociu al cuptorului) timp de 20-25 de minute. 

După ce s-a răcit se taie, se pudrează cu zahăr și...se servesc cei dragi!  

 

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Blatul se înfășoară într-o folie de plastic și se ține în frigider până se pregătesc fructele pentru decor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu mere și piersici - de post (blat dietetic)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

DinDragostePentruGatit 1

02.06.2012, 10:17

Raluca, ar merge! Sigur.
Spor la treaba, astept sa-mi scrii cum ti-a iesit.
O zi buna!

Raluca57 1

03.06.2012, 15:49

A mers perfect! foarte buna! blatul este minunat, ma gandesc sa fac si niste biscuiti cu el. Multumesc, Raluca

DinDragostePentruGatit 1

06.06.2012, 10:34

Da, ies si biscuitii foarte buni. Am facut si eu. Simpli si cu banane. Merg tot felul de combinatii, depinde de imaginatie.
Ma bucur ca ti-a placut...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

ieri la 18:32

Andive caramelizate cu mozarella și pătrunjel verde - Aperitiv usor si gustos

pe 10.11 la 10:23

Pui prajit de casa – Cum sa prepari o crusta crocanta si savuroasa

pe 10.11 la 09:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere