Blat:
Se face o crema din unt, zahar si sare, se adauga galbenusurile si faina. Cand aluatul s-a uniformizat si seamana cu niste firimituri mai mari, se adauga laptele. Se framanta usor, nu foarte mult- aluatul trebuie sa fie pufos si mic, cu cat il framanti mai mult , cu atat devine mai elastic, scade in cuptor si ajunge sa fie greu de mestecat. ( un truc furat de la Jamie Oliver ;) ) Se pune aluatul in folie alimentara si se da la rece pana se pregateste umplutura.
Dovleacul ras mic, se pune la calit in unt, impreuna cu zahar, scortisoara, zahar vanilat. Se lasa pe foc pana se inmoaie putin. La sfarsit se adauga pesmet, esenta, stafide si nuci sau migdale. Se lasa sa se raceasca . Se bat spuma albusurile si se incorporeaza usor in compozitia de dovleac .
Se intinde aluatul in tava unsa cu ulei si tapetata cu pesmet. Se imbraca si peretii formei. Se introduce tava in cuptorul deja incins ,pentru 3-4 minute. Se pune apoi umplutura iar deasupra se repartizeaza fulgi de migdale. Se da din nou la cuptor pentru 10-15 min.
Poate fi servita calda sau rece, ca atare sau cu frisca. E delicioasa oricum!