Desert chec zebra de post

de dakris in Prajituri, 28 Mar 2012 | 35892 vizualizari

 

Acum cateva zile am vazut reteta aceasta pe blogul Dulciuri fel de fel si, desi eu nu prea postesc, am zis ca o voi incerca candva...si azi m-am pus pe treaba. Sincera sa fiu, mare mi-a fost mirarea ca a iesit atat de gustos avand in vedere ca e un dulce de post! Pentru ca totdeauna am considerat ca dulciurile de post sunt dulci...si atat. :) Multumesc pentru reteta, Miha!

 

INGREDIENTE

  • 200 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 200 ml apa
  • 200 g faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri dulceata capsuni
  • 3 linguri nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec zebra de post:

Intr-un castron se pun zaharul, uleiul, apa, zaharul vanilat, faina amestecata cu praful de copt si se mixeaza pana se topeste zaharul.

Compozitia rezultata se imparte in doua. Astfel, intr-una se pune cacaua si dulceata, in cealalta nuca de cocos, amestecandu-se fiecare pana se omogenizeaza.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se pun, in mijlocul tavii, 2 linguri compozitie maro, 2 linguri compozitie alba, apoi iar 2 linguri compozitie maro si tot asa pana la final. Se coace la foc mediu pentru 50 minute, facandu-i testul cu scobitoarea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec zebra de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

TorturiArtisticePentruSuflet 1

30.03.2012, 12:46

Am facut si eu ieri acest chec si a iesit f bine. Multumesc, Dakris !!!!!

dakris 1

30.03.2012, 18:06

Ma bucur, draga mea!

catalina79 1

16.11.2013, 22:12

Foarte bun!!!N-a durat nici 10min si a fost devorat de toata familia.
Mersi si la cat mai multe prajituri gustoase!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta in crusta de biscuiti cu migdale, dulceata de portocale si crema de frisca cu orange crud