Blat
Decor:
1. Preincalzim cuptorul la 190°C.
2. Separam albusurile de galbenusuri.
3. Batem albusurile spuma cu praful de sare, adaugam apoi 130 g zahar peste ele si mixam pana cand se formeaza varfuri ferme daca scoatem paletele mixerului, iar zaharul este dizolvat.
4. Galbenusurile le batem cu restul de zahar pana cand isi tripleaza volumul si se deschid la culoare.
5. Incorporam in galbenusuri uleiul de palmier mixand bine.
6. Turnam iaurtul in compozitia cu galbenusuri, mixam, apoi cernem faina amestecata cu praful de copt si omogenizam. Punem apoi coaja si sucul de portocala si amestecam.
7. Incorporam 2-3 lg de albusuri batute in compozitie cu ajutorul unei spatule, mai incorporam inca pe atat, punem fructele de goji, iar apoi turnam compozitia in albusurile batute si inglobam cu grija cu spatula.
8. Punem compozitia intr-o tava (24 cm in diametru) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor, pe gratarul din mijloc, pentru 60 minute. Verificam cu o scobitoare - daca iese curata blatul e copt.
9. Dupa ce o scoatem din cuptor, o lasam la racit.
10. Intr-un bol, punem intaritorul de frisca si smantana (daca doriti puteti pune si 1 lgt de zahar pudra) si mixam pana cand aceasta capata consistenta si volum.
11. Ornam prajitura cu frisca si cu fructe goji.