Tarta cu crema de vanilie si fructe de padure

de ela in Prajituri, 24 Apr 2013 | 7422 vizualizari

 

aveam in congelator o punga de fructe de padure care trebuia folosita.....a iesit o tarta dulce-acrisoara delicioasa....la decoratul cu frisca am cam ratat pentru ca nu am mai avut timp si am pus frisca din tub si nu a iesit prea grozav,trebuia sa folosesc frisca lichida batuta,dar eram deja in criza de timp..v-am lasat si niste flori la final,ca se asorteaza cu tarta :))

 

INGREDIENTE

  • ALUAT:
  • 250 gr faina
  • 150 gr zahar
  • 130 gr unt moale
  • 1 ou intreg
  • 1 galbenus
  • 1 plic razatura de lamaie de la dr Oetker sau coaja rasa de la o lamaie
  • 1 praf de sare
  • CREMA:
  • 4 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150 gr zahar
  • 50 gr faina
  • 1 fiola esenta de vanilie dr Oetker
  • DECOR:
  • 2 plicuri gelatina rosie
  • 300 ml apa (sau zeama de la fructele scurse)
  • 2-4 linguri zahar (depinde cat de dulce preferam gelatina)
  • 350-500 gr fructe de padure congelate
  • frisca
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de vanilie si fructe de padure:

Punem intr-un castron faina cernuta si in mijlocul ei presaram zaharul, oul intreg, galbenusul, bucatile de unt moale, coaja rasa de lamaie si un praf de sare. Amestecam rapid cu mana compozitia, pana se omogenizeaza bine aluatul, apoi il punem intr-o folie alimentara si il dam la frigider 30 minute.

Scoatem aluatul de la frigider si il intindem intr-o forma rezistenta unsa cu unt si tapetata cu faina si intepam aluatul cu o furculta din loc in loc si dam la cuptorul preincalzit 25 minute, la foc potrivit. Scoatem din cuptor si lasam la racit.

Intre timp, preparam crema: punem la fiert laptele. Separat, intr-un castron frecam bine galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, apoi adaugam faina si turnam treptat laptele caldut si esenta de vanilie, amestecand intr-una cu un tel. Punem compozitia pe foc si lasam pana se ingroasa, amestecand din cand in cand cu telul pentru a nu se face cocoloase si sa nu se prinda de cratita. Lasam putin la racit apoi turnam peste tarta.

Preparam gelatina: punem intr-o craticioara gelatina praf, zaharul, adaugam putina apa sau zeama de la fructe (de preferat) si amestecam bine cu un tel, apoi turnam restul de lichid si punem pe foc, amestecand mereu, pana incepe sa fiarba si oprim inainte sa dea in clocot. Lasam sa se racoreasca.

Fructele le putem pune peste crema pe toata suprafata si apoi putem pune gelatina, sau le punem in centru dupa ce am turnat gelatina si le pudram cu mult zahar pudra.

Ornam cu frisca dupa plac si lasam la rece cateva ore.

TIPS-URI

1

fructele de padure le lasam la decongelat cu cateva ore inainte intr-o sita

2

untul il lasam la temperatura camerei cu cateva ore inainte, apoi il taiem bucati mici inainte de a-l folosi

3

aluatul pentru tarta il framantam cat mai repede posibil

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de vanilie si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta rustica cu mere si crema de vanilie