Daca doriti o frisca vegetala pentru acest desert puteti incerca frisca Montare D'Oro!
Pentru baza, mixeaza biscuitii si amesteca-i cu untul topit, apoi preseaza-i bine in tava de tarta. Pune tava in frigider.
Crema: Intr-o craticioara amesteca zaharul cu faina, amidonul, galbenusurile, 100 ml lapte si un praf de sare. Omogenizeaza bine cu un tel.
Restul de lapte pune-l pe foc si cand a inceput sa fiarba pune-l in fir subtire peste amestecul din craticioara si amesteca in continuu cu un tel. Pune din nou pe foc si amesteca pana se ingroasa bine.
La final pune untul si vanilia.
Muta crema de vanilie intr-un castron. Pune o folie de plastic deasupra si lasa crema la racit.
Taie bananele rondele si pune-le pe baza de biscuiti, apoi toarna crema rece.
Mixeaza frisca si orneaza tarta, decoreaza cu restul de banane, apoi presara fulgi de ciocolata.
Las-o la frigider cel putin o ora inainte sa o tai.