Tarta cu crema de castane si flori cu gem de zmeura

de alba_zori in Dulciuri, 21 Aug 2013 | 4045 vizualizari

 

O tarta delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • Pentru tarta;
  • 250 gr faina 000
  • 125 gr margarina
  • o lingurita plina de praf de copt
  • 1 ou
  • 100 gr zahar
  • o sticluta de aroma de rom de 2 ml de la Dr Oetker
  • un galbenus de ou pentru uns
  • Pentru crema de castane;
  • 500 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 100 gr zahar
  • 150 gr amidon
  • 2 sticlute de aroma de rom de 2 ml de la Dr Oetker
  • 120 gr pasta de castane din borcan(de la carrefour)
  • 1 plic de gelatina in foi
  • pentru flori;
  • dulceata de zmeura
  • zahar pudra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de castane si flori cu gem de zmeura:

Am pregatit aluatul de tarta intr-un bol. Am dat prin sita faina, praful de copt si am taiat bucatele mici margarina, am amestecat cu mana un pic, apoi am adaugat un ou, zaharul si aroma de rom, un strop de lapte de soia si am framantat putin cu ajutorul unui praf de faina in plus.

A devenit ca o mingiuta compozitia si am acoperit-o cu folie transparenta, am lasat sa se odihneasca in frigider 30 minute minim.

Am intins-o pe masa cu ajutorul fainii si cu ajutorul unui sucitor, am umplut o tava tapetata cu margarina si faina, am asezat usor deci aluatul, am facut gauri cu furculita pentru a nu se umfla in timpul coacerii.

Am uns cu galbenus de ou pe marginea tartei si am pus la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 25 minute, pana devine aurie un pic. Dupa coacere se lasa in forma cateva minute pana se raceste putin, dar nu de tot, se rastoarna pe un platou la racit bine.

Intre timp am pregatit si florile cu ajutorul formei de floare, am asezat florile pe forme intoarse pe dos si le-am copt si pe ele.  Dupa aceea, la fel si fluturasii. Le-am lasat sa se raceasca si le-am scos de pe forme, le-am umplut cu gem de zmeura si dat cu zahar pudra deasupra.

Am facut si crema de castane, am pus 500 ml lapte de soia la incalzit. Separat intr-un bol am amestecat galbenusurile cu zaharul, aromele de rom, amidonul si am diluat cu laptele cald. Am turnat totul in cratita care era calda si am amestecat bine cu telul pana a devenit cremoasa si omogena, apoi am amestecat si pasta de castane.

Am considerat totusi ca mai aveam nevoie de un plic de gelatina in foi si le-am pus in apa rece pentru 10 minute pana s-au umflat bine. Le-am stors si le-am incalzit cu putina apa rece intr-o craticioara mica, am amestecat pana a devenit ca un sirop si am adaugat la crema de castane, amestecand foarte bine.

Am lasat sa se raceasca bine si cand am vazut ca incepe sa se intareasca am turnat toata compozitia in tarta, iar am lasat 10 minute sa se intareasca si mai bine.

Am asezat frumos si floricelele mele umplute cu gem de zmeura, am asezat si cativa fluturasi si iata rezultatul. Castanele cu aroma de rom si topping de zmeura se potrivesc de minune!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de castane si flori cu gem de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de castane