Reteta de cornuri pufoase cu gem sau cu nuca si cacao cu aluat de casa

de lilik in Dulciuri, 5 Noi 2012 | 33900 vizualizari

 

Nu am rezistat tentatiei si am facut aceasta Reteta de cornuri pufoase cu gem sau cu nuca si cacao cu aluat de casa, reteta by Miha,cu ceva modificari.
Multumesc mult,sunt o minunatie de cornuri pufoase cu gem sau cu nuca si cacao cu aluat de casa, pufoase, aromate!

 

INGREDIENTE

Ingrediente Reteta de cornuri pufoase cu gem sau cu nuca si cacao cu aluat de casa

  • 2 oua
  • 550-600 gr faina
  • 100 gr zahar
  • 200 ml lapte
  • 60 gr unt
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 cubulet de drojdie proaspata(25 gr)
  • coaja de lamaie si portocala
  • Pentru umplut:
  • 100 gr nuca macinata
  • 50 gr zahar
  • 2-3 linguri cu cacao
  • 1 praf de scortisoara
  • cateva linguri cu lapte fierbinte
  • sau
  • gem de gutui(sau gemul preferat)
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus
  • putin lapte(2 linguri)
  • +
  • 1 lingurita miere
  • 5-6 linguri de lapte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de cornuri pufoase cu gem sau cu nuca si cacao cu aluat de casa:

Preparare Reteta de cornuri pufoase cu gem sau cu nuca si cacao cu aluat de casa

Punem 100 ml lapte cu o lingura de zahar si cojile de lamaie si portocala rase,la incalzit.Cand este cald topim drojdia,apoi acoperim vasul si lasam 10-15 minute sa creasca(pana cojile rase se ridica la suprafata).

Intre timp punem pe foc restul de lapte cu untul si restul de  zahar,pana se lichefiaza totul,apoi punem in castronul unde vom framanta,iar cand maiaua e gata o punem peste,impreuna cu ouale,apoi adaugam treptat din faina(pe care am amestecat-o cu 1/2 lingurita de sare) pana obtinem un aluat manovrabil si nelipicios.

Framantam bine,bine,apoi il acoperim cu un prosop curat si lasam sa creasca 1 ora si jumatate circa.

Intre timp pregatim umplutura de nuca:

amestecam nuca cu zaharul,cacao si un praf de scortisoara,apoi punem lapte fierbinte pana obtinem consistenta dorita.

Cand aluatul a crescut il impartim in 2 parti egale.

Intindem fiecare parte cu sucitorul intr-o foaie aproximativ rotunda,groasa 0,5 cm(circa).Taiem fiecare foaie in 8 triunghiuri.

Pe baza mare a fiecarui triunghi punem cate o lingurita de umplutura(sau gem),apoi crestam putin la jumatatea bazei si rulam.
Formam astfel cornurile pe care le vom pune pe tava tapetata cu hartie de copt.Le acoperim cu un prosop si le mai lasam sa creasca 15-20 de minute,dupa care le ungem cu galbenus amestecat cu lapte si dam la cuptorul incins la 175° pana se rumenesc frumos.

Cand scoatem cornurile din cuptor le ungem cu mierea diluata cu lapte,apoi mai bagam in cuptor 1 minut.

Sunt grozav de bune!

Noua ne place mult si aceasta reteta de Cornuri Bratislava dar nu refuzam nici 2-3 bucati din Reteta de cornuri cu gem

Orice varianta alegeti, merge de minune alaturi de o Ciocolata calda

TIPS-URI

1

eu am facut si cu gem si cu nuca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de cornuri pufoase cu gem sau cu nuca si cacao cu aluat de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

gaby_gabytza 1

21.11.2012, 10:32

AnnaMaria53 1

12.02.2020, 17:37

Azi am facut!!!sunt cele mai delicoase cornuri posibile !!!tin sa mentionez ca am facut o parte cu cioco si o parte cu dulceață de piersici!!!demențiale!👍👍👍👍👍👍👍👍am sa încarc o foto pe profil!!recomand aceasta reteta cu drag!!ieftina si delicioasă!multumesc Bucătăraș!

Rahela Velicu 1

14.06.2021, 20:49

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cornuri cu gem de caise