Tarta cu crema de branza si banane si topping de caramel

de raluca95 in Dulciuri, 16 Ian 2015 | 6336 vizualizari

 

In seara asta mi se facuse pofta de ceva dulce si de cateva zile mi-a venit in cap reteta aceasta, asa ca am zis sa incerc si sa vad ce o sa iasa.. cam asta a fost rezultatul.

 

INGREDIENTE

Blatul pentru tarta:

  • 300 g faina (aproximativ)+jumatate de pliculet de praf de copt
  • 140 g margarina (sau unt daca aveti)
  • 1 galbenus (albusul tineti-l pentru ca il vom folosi la crema) + 1 ou
  • 70 g zahar
  • un praf de sare

Crema de branza si banane:

  • 200 g crema de branza tip philadelphia
  • 4 linguri de smantana
  • 1 ou + albusul ce ne-a ramas de la aluat
  • o budinca de vanilie
  • 80/100 g zahar ( depinde de cat de dulce o vreti, eu am pus 80)
  • o banana

Topping caramel:

  • 80 g zahar
  • o lingurita de margarina/unt
  • 150 ml smantana dulce
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de branza si banane si topping de caramel:

Incepem prin a framanta aluatul : amestecam prima oara margarina, zaharul, galbenusul si oul, apoi adaugam faina cu praful de copt si praful de sare si framantam pana obtinem un aluat omogen pe care il invelim in pelicula si il punem la rece 20 de minute.

Dupa cele 20 de minute il intindem in tava si il intepam cu furculita inainte de al baga la cuptor la 170/180 de grade, depinde de cuptor. Intre timp pregatim repede si crema de branza : amestecam branza impreuna cu smantana, galbenusul de ou, zaharul, budinca si jumatate de banana taiata cubulete mici ( cealalta am taiat-o felii si am pus deasupra), separat batem albusurile spuma cu un praf de sare si adaugam peste compozitia din branza si amestecam cu o lingura cu miscari de jos in sus.

Scoatem din cuptor aluatul cand incepe sa se coaca si punem peste el putin gris, pentru a evita sa se inmoaie si sa para necopt din cauza branzei, si crema de branza peste care asezam feliutele de banana si bagam inapoi la cuptor pana capata o culoare frumos aurie. Intre timp facem si toppingul de caramel care se face foarte repede : punem zaharul cu o lingurita de unt/margarina pe foc si lasam sa se caramelizeze dupa care adaugam smantana dulce si asteptam sa devina un sos omogen.

Cand scoatem tarta de la cuptor, punem sosul de caramel deasupra si servim, sper sa va placa.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de branza si banane si topping de caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu crema de branza si ciocolata