Blat:
Crema:
Decor:
1.Pregatim aluatul:intr-un robot de bucatarie punem faina,untul taiat felii,galbenusul,zaharul,un varf de cutit de sare si il mixam.Il scoatem din robot si il mai framantam.Lasam sa se odihneasca cam 30 de min.
2.Trecut timpul,incalzim cuptorul la 200°.Puneti o hartie de copt pe masa de lucru si puneti putina faina,si intindeti aluatul circa 3 mm.Puneti acest aluat intins,cu tot cu hartia de copt,intr-o tava rotunda (24 cm diametru) si intindeti frumos aluatul.Indoiti aluatul de pe marginea tavii.
3.Puneti deasupra o bucata de hartie de copt si boabe de fasole uscata si bagati la cuptor pentru 15 minute.Dupa aceea scoateti din tava si lasati la racit.
4.Pregatim crema:punem laptele la incalzit,cu o bucata de coaja de portocala.Cand aproape incepe sa fiarba stingem focul si scoatem coaja de portocala.Batem galbenusurile cu zaharul,adaugam si faina in ploaie si punem incet-incet laptele cald.Aceasta compozitie o punem la foc mic si mestecam timp de 10 min.Lasam la racit.
5.Luati aluatul copt si racit mai inainte,intindeti bine crema si pe deasupra puneti frumos piersicile taiate in doua.Taiati finut putina coaja de portocal si o aranjati peste piersici.
Pofta buna!!!
1
Cand intindeti aluatul,nu trebuie sa fie perfect rotund,pentru ca marginile vor veni stranse,ca sa nu iasa crema.