Tarta cu bezea si mar

de _Alina_ in Prajituri, 31 Oct 2012 | 4279 vizualizari

 

Acum ceva timp am fost invitati la niste prieteni. Am zis sa nu mergem cu mana goala... Si cum eram in criza de timp am zis sa fac aceasta tarta. Se prepara usor, necesita putine ingrediente si e MEGA delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 50 g unt nesarat
  • 1 si 1/2 lg zahar
  • 1 si 1/2 cana faina de grau
  • 13 lg apa rece/lapte rece
  • 2 galbenusuri
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • Bezea:
  • 2 albusuri
  • 3/4 cana de zahar tos
  • 2 lgt cu varf amidon din porumb
  • 1 lgt esenta vanilie
  • 1 praf de sare
  • +
  • 1 si 1/2 mar golden
  • 1 lg zahar brun
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu bezea si mar:

1. Ca sa preparam aluatul, amestecam toate ingredientele si framantam 5-10 min. Cat se odihneste aluatul, pregatim bezeaua batand albusurile spuma cu praful de sare. Adaugam zahar putin cate putin in albusuri si mixam pana la dizovarea completa a acestuia. In final adaugam amidonul cernut si esenta si incorporam cu ajutorul mixerului.

2. Intindem aluatul si il punem in forma de tarta  cu diametrul de 20 cm, unsa cu unt si tapetata cu faina, taiem marginile aluatului. Punem bezeaua in cetru si nivelati, deasupra punem marul feliat subtire si presaram zaharul brun.

3. Introducem in cuptorul incalzit in prealabil 15 min la 190 °C, reducem apoi la 150 °C pentru inca 25 min, iar la final timp de 5 min la 200°C.

 

 

 

 

TIPS-URI

1

Aluatul il puteti pune la frigider pentru cel putin 30 min (eu n-am facut pasul acesta pt ca ma grabeam :)

2

Dupa ce puneti aluatul in tava puteti sa il intepati cu o furculita din loc in loc - si acest pas l-am sarit pentru ca tava mea e din silicon :D si m-am temut sa nu o stric ;;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu bezea si mar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de linte - Rețeta delicioasă de post

ieri la 09:54

Covrigi cu semințe - Rețeta simplă din 3 ingrediente de bază

pe 12.03 la 09:45

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

pe 11.03 la 20:54

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

pe 11.03 la 09:08

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere si scortisoara