Tarta cu ardei copti, ciuperci si porumb

de oanapl in Mancare copii, 23 Feb 2017 | 4179 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 200 g faina
  • 100 g unt rece
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 ou
  • 6 linguri apa foarte rece
  • pentru umplutura:
  • 4 ardei grasi rosii
  • 1 borcan ciuperci
  • 100 g boabe porumb
  • 3 felii pastrama
  • 1 lingura ulei
  • 100 g cascaval
  • 4 oua
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 3 linguri pesmet
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ardei copti, ciuperci si porumb:

Pentru aluat, pui faina intr-un bol si adaugi untul taiat cuburi. Framanti pana ce obtii firimituri mai mari. Adaugi oul batut si apa treptat si framanti pana se omogenizeaza aluatul. Formezi o bila pe care o pui la frigider pentru 30 de minute.
Frigi ardeii apoi ii cureti de pielita si ii tai fasii. Adaugi boabele de porumb, pastrama taiata cubulete si ciupercile taiate marunt, dupa care condimentezi dupa gust, cu cimbru, sare si piper si adaugi 80 g de cascaval dat pe razatoarea mare si ouale batute. Intinzi aluatul si imbraci o tava. Intepi aluatul din loc in loc si presari pesmetul. 
Torni compozitia de ardei peste aluat si aduci marginile aluatului in centrul tartei si il strangi intre degete din loc in loc. 
Introduci tava in cuptor pentru 40-45 de minute, apoi scoti tarta si presari cascavalul ras ramas si o mai dai la cuptor pentru 5 minute. Se serveste calda, dar si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ardei copti, ciuperci si porumb" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chifle umplute cu branzeturi si masline la cuptor