O bunatate de tarta cu blat fraged si usor crocant la exterior si crema fina de smantana.
Blat:
Punem faina intr-un bol iar in mijlocul ei punem restul ingredientelor: galbenusul, untul taiat bucati, smantana, apa minerala+otetul, zaharul si zaharul vanilat, praful de copt, esenta si praful de sare.
Amestecam toate ingredientele si framantam pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini (daca vi se pare prea lipicios mai adaugati putina faina).
Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la frigider pentru aprox 1 h jumatate.
Dupa ce a stat destul la rece il scoatem din folie si intindem cu ajutorul sucitorului o foaie rotunda.
Tapetam tava cu hartie de copt si punem foaia de aluat in tava astfel incat aluatul sa fie ridicat si pe peretii tavii.
Intepam blatul din loc in loc cu o furculita si punem peste ele fructele de padure, iar peste fructe turnam umplutura: batem bine ouale cu zaharul, adaugam esenta si smantana.
Dam tava la cuptor la foc mic pentru aprox. 45-50 de minute, daca vi se pare ca nu s-a prins destul o mai puteti lasa inca 10 minute.
Scoateti tarta din cuptor si o lasati la racit, dupa care o serviti.