Este o reţetă pe care am făcut-o cu ingredientele ce le aveam prin casă şi a ieşit foarte bună! Încercaţi, nu o să vă pară rău, în plus se prepară foarte rapid!
Aluatul
Umplutura
Într-un bol cernem făina împreună cu praful de copt, facem o adâncitură, punem gălbenuşurile, smântâna, untura topită şi răcită puţin înainte şi praful de sare.
Amestecăm bine îngredientele, apoi răsturnăm aluatul pe masă şi frământăm până obţinem o cocă omogenă, potrivit de tare.
Întindem aluatul rotund şi îl potrivim într-o formă de tartă, înpungem aluatul din loc în loc cu o furculiţă, ca să se coacă uniform.
Peste aluat aranjăm brânza, deasupra punem felii de salam, apoi spargem ouăle, asezonăm cu sare şi piper după gust, apoi dăm tava la cuptorul preîncălzit, la o tempertatură de 180 de grade, pentru 15-20 de minute.
Poftă bună!
1
poate fi servită atât rece cât şi călduţă;
2
opţional se poate orna cu verdeaţă tocată mărunt;