Tartă aperitiv

de botcrina in Aperitive / Garnituri, 19 Iul 2015 | 4218 vizualizari

 

Este o reţetă pe care am făcut-o cu ingredientele ce le aveam prin casă şi a ieşit foarte bună! Încercaţi, nu o să vă pară rău, în plus se prepară foarte rapid!

 

INGREDIENTE

Aluatul

  • 300 g făină
  • 2 gălbenuşuri
  • 50 g untură
  • 50 g smântână
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare

Umplutura

  • 200 g brânză sărată de vacă
  • 6 ouă
  • 100 g salam
  • sare, piper după gust
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă aperitiv:

Într-un bol cernem făina împreună cu praful de copt, facem o adâncitură, punem gălbenuşurile, smântâna, untura topită şi răcită puţin înainte şi praful de sare.

Amestecăm bine îngredientele, apoi răsturnăm aluatul pe masă şi frământăm până obţinem o cocă omogenă, potrivit de tare.

Întindem aluatul rotund şi îl potrivim într-o formă de tartă, înpungem aluatul din loc în loc cu o furculiţă, ca să se coacă uniform.

Peste aluat aranjăm brânza, deasupra punem felii de salam, apoi spargem ouăle, asezonăm cu sare şi piper după gust, apoi dăm tava la cuptorul preîncălzit, la o tempertatură de 180 de grade, pentru 15-20 de minute.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

poate fi servită atât rece cât şi călduţă;

2

opţional se poate orna cu verdeaţă tocată mărunt;

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă aperitiv" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv saleuri cu chimen