Tahina

de Doralinda in Mancaruri de post, 1 Dec 2012 | 4835 vizualizari

 

E o crema de susan,cred ....nu stiu exact traducerea in romana ptr ca nu am mancat-o pana acum vreo 10 ani! Dar e un aperitiv minunat, banuiesc ca e foarte folosit in bucataria araba mai mult, dar eu am invatat-o de la soacra.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr crema de susan
  • sucul de la o lamaie
  • O lingurita chimion
  • sare dupa gust
  • putina apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tahina:

Punem intr-un bol crema de susan, apoi turnam incet si amestecand, apa si sucul de lamaie. Punem apa si lamaie dupa gust, pana cand devine o crema deschisa la culoare si foarte moale. La inceput cand veti turna apa, se va intari si schimba culoarea, dar nu va speriati, e normal, apoi se va deschide pe timp ce veti adauga si zeama de lamaie. Potriviti de sare si presarati chimion pe deasupra cand e gata. Se serveste cu piftie ( pita ).

TIPS-URI

1

O puteti adauga si la salata de vinete, merge perfect in loc de maioneza!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tahina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Doralinda 1

02.12.2012, 14:19

Nu postez retete romanesti ptr ca nu stiu multe, si ptr ca sunteti voi care aveti experienta mare in bucataria romaneasca si invat de la voi bucatarasi!

Panacris 1

02.12.2012, 22:51

Buna rau Tahina, de vreo 2 ani, am cunoscut-o si eu, cu lipie arabeasca e super

Doralinda 1

03.12.2012, 00:39

Asa e! Mmmmm am facut ieri si azi nu am mai gasit nimic! A "lins-o " sotul!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi in crusta de mustar si susan