Un preparat foarte parfumat, cu influențe asiatice ce încântă papilele gustative!
Cleștii de crab se fierb timp de 20 de minute, apoi se scot și se lasă la răcit. Se spag cu un clește special sau prin lovituri ferme de cuțit și se îndepărtează carnea.
Se fierb tăițeii în apă cu sare pentru 10 minute. Se scurg, păstrând apa în care au fiert.
Într-un wok se încălzește 1 lingură de ulei de măsline și se adaugă ceapa. Se gătește până când se înmoaie, apoi se adaugă usturoiul și jumătate din cantitatea de ardei iute. Se gătesc la foc mediu pentru 1 minut, adăugând 1 lingură de suc de lămâie și piperul.
Se adaugă 3 linguri din cantitatea de apă în care au fiert tăițeii și se gătesc legumele până se evaporă toată apa.
Se adaugă tăițeii și jumătate din cantitatea de apă rămasă. Se gătesc până se evaporă tot lichidul.
Se adaugă uleiul rămas, sucul de lămâie, 1 lingură de coajă de lămâie, carnea de crab, jumătate din cantitatea de mentă și ardeiul iute rămas. Se amestecă până când tăițeii sunt acoperiți complet.
Se porționează și se adaugă deasupra coajă de lămâie rămasă și mentă.