Provocarea GastroArt
Prajim carnea bine, adaugam carnati si afumatura, sare si lasam cateva minute sa se prajeasca bine.
Pentru mamaliga-punem laptele cu sare la fiert intr-un ceaun si presaram 2 linguri de faina de malai cernut deasupra.
Cand incepe sa fiarba, adaugam treptat faina, amestecand bine cu o paleta de lemn sau cu facaletul.
Lasam sa fiarba la foc mic, amestecam continuu pana ce se desface de pe facalet (asta inseamna ca este fiarta).
Adaugam branza si untul, amestecam pana ce se topeste (acum daca dorim, rasturnam mamaliga pe un tocator sau luam cu lingura)
Ungem vasul termorezistent cu untul, adaugam un strat de mamaliga, un strat de branza, un strat de mamaliga, adaugam carnea pe toata suprafata si adaugam restul de mamaliga.
Cu o lingura trecuta prin apa facem 3 adancituri, adaugam ouale sparte si dam la cuptorul incalzit pana ce se incheaga albusul.