Taci si inghite

de Lau in Mancaruri cu carne, 2 Oct 2018 | 3210 vizualizari

 

Provocarea GastroArt

 

INGREDIENTE

  • Mamaliga
  • 1 l lapte de vaca
  • 300 g malai de tara
  • 1 lingurita sare grunjoasa
  • 25 g unt
  • 100 g branza de burduf
  • Straturi
  • 250 g branza de burduf
  • 2 bucati de carnati de casa
  • 150 g muschi de porc afumat
  • 300 g jambon de porc
  • 2 linguri untura
  • sare
  • 3 oua
  • Servit
  • smantana
  • muraturi
  • 15 g unt pt uns tava
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taci si inghite:

Prajim carnea bine, adaugam carnati si afumatura, sare si lasam cateva minute sa se prajeasca bine.

Pentru mamaliga-punem laptele cu sare la fiert intr-un ceaun si presaram 2 linguri de faina de malai cernut deasupra.

Cand incepe sa fiarba, adaugam treptat faina, amestecand bine cu o paleta de lemn sau cu facaletul.

Lasam sa fiarba la foc mic, amestecam continuu pana ce se desface de pe facalet (asta inseamna ca este fiarta).

Adaugam branza si untul, amestecam pana ce se topeste (acum daca dorim, rasturnam mamaliga pe un tocator sau luam cu lingura)

 Ungem vasul termorezistent cu untul, adaugam un strat de mamaliga, un strat de branza, un strat de mamaliga, adaugam carnea pe toata suprafata si adaugam restul de mamaliga.

Cu o lingura trecuta prin apa facem 3 adancituri, adaugam ouale sparte si dam la cuptorul incalzit pana ce se incheaga albusul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Taci si inghite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (11)

abetina 1

03.10.2018, 09:35

Rocsi 1

04.10.2018, 20:23

dantes 1

06.10.2018, 15:34

Buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine umplută - Gustarea rapidă și sățioasă

de RODIMUR 8

ieri la 20:44

Brioșe din albușuri și fructe confiate - Rețeta simplă și delicioasă

de RODIMUR 8

pe 06.01 la 23:29

Lahmacun - Reteta turceasca de aperitiv cu carne

de Rocsi 9

pe 06.01 la 20:17

Tort cu visine, ciocolata si crema de piersici - Desertul festiv si delicios

de oanapl 7

pe 06.01 la 17:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Oua posate in sos de rosii cu ardei copt si chiftelute