Taci si inghite cu oua de prepelita

de Moni_alex in Aperitive / Garnituri, 2 Iun 2015 | 5877 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,5 litru lapte de 3.5 % grasime
  • 500 g malai
  • o lingurita sare
  • 100 g unt
  • 200 g smantana
  • 500 g telemea de vaca + capra
  • 12 oua de prepelita
  • 100 g cascaval pentru ras deasupra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taci si inghite cu oua de prepelita:

Se pune laptele pe foc, cand se incalzeste se adauga malaiul si se fierbe pana iese o mamaliguta mai moale.

Branza telemea se faramiteaza si se amesteca cu smantana.

Se unge cu unt un vas de yena, se pune jumatate din mamaliguta moale, se adauga amestecul de branza cu smantana, cateva cubulete de unt si deasupra se pune si cealalta jumatate de mamaliguta.

Se fac cuiburi in mamaliguta cu o lingura si se pun ouale de prepelita.

Peste fiecare ou se pune un cubulet mic de unt.

Se introduce la cuptor la foc mediu aprox. 35-40 minute pana se fac ouale si se rumeneste compozitia.

Dupa 30 min se scoate compozitia din cuptor si se presara cascaval ras apoi se mai baga la cuptor pentru 10 min.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

se poate folosi branza de capra sau de bivolita, dupa preferinte

2

se poate servi atat calda cat si rece

Daca ti-a placut reteta noastra "Taci si inghite cu oua de prepelita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ficăței de pasăre în foietaj