Taci si inghite

de abetina in Mancaruri cu carne, 1 Oct 2018 | 4762 vizualizari

 

Provocarea GastroArt

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru mamaliguta:
  • 1 l lapte dulce
  • 200 gr smatana
  • 1 lingurita sare
  • 250 gr malai
  • umplutura:
  • 240 gr sunculita crud uscata
  • 6 oua
  • 300 gr branza sarata de oaie
  • 300 gr cascaval afumat produs in Romania
  • Se serveste alaturi de smantana.
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taci si inghite:

Taci si inghite este o vorba pe care o spun eu celor dragi mie atunci cand fac mofturi la masa, atunci cand imi reproseaza ca nu e buna mancarea, ca ar mai trebui sare sau zahar sau e prea cruda sau prea fiarta. Eu fac mancare fara sa o gust, stiu cat, cand si cum sa le potrivesc din ochi si daca nu le place, atunci sa isi faca singuri sau sa manance la restaurant; eu sunt la fel de egala ca si ei si cred ca orice femeie trebuie sa se respecte si cand li se face observatie ca nu e buna mancarea sa le zica "taci si inghite".

Mod de preparare pentru mamaliguta:
    Intr-un tuci se pun 1 l de lapte dulce, 200 gr smantana dulce, sare si o lingura malai, se lasa sa dea clocot si se pune malai in ploaie, amestecand mereu cu telul pana se obtine o mamaliguta suficient de tare, este bine sa nu fie prea tare sa se poata modela cu lingura.
  
   Se ia o tava cu fund detasabil si se orneaza tava cu felii de sunculita, asa cat sa cuprinda toata tava si sa iasa chiar putin feliile din tava, se pune un strat de mamaliguta ce se intinde cu lingura, se presara branza data prin razatoare, cascaval dat prin razatoare si se trece la pasul urmator, adica se mai intinde un strat de mamaliguta, se pune iarasi branza si cascaval si iarasi un strat de mamaliguta. Se ia cu o lingura mamaliguta din ultima foaie si in locul ei se pune cate o felie de sunculita crud uscata si cate un ou, daca oul este prea mare, se mai renunta la putin albus. Se da tava la cuptor la foc mare pentru circa 30 minute sau pana cand ouale sunt facute si sunculita se rumeneste usor. Se scoate tava din cuptor, se portioneaza si se serveste simpla sau cu smantana, depinde de gust si preferinte.

Sa aveti pofta, dragilor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Taci si inghite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (5)

Ancutsa 1

01.10.2018, 20:27

Tare buna!

Panacris 1

02.10.2018, 21:44

Rocsi 1

04.10.2018, 20:11

Arata foarte bine!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tuslama regala