Taci si inghite

de abetina in Mancaruri cu carne, 1 Oct 2018 | 4423 vizualizari

 

Provocarea GastroArt

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru mamaliguta:
  • 1 l lapte dulce
  • 200 gr smatana
  • 1 lingurita sare
  • 250 gr malai
  • umplutura:
  • 240 gr sunculita crud uscata
  • 6 oua
  • 300 gr branza sarata de oaie
  • 300 gr cascaval afumat produs in Romania
  • Se serveste alaturi de smantana.
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taci si inghite:

Taci si inghite este o vorba pe care o spun eu celor dragi mie atunci cand fac mofturi la masa, atunci cand imi reproseaza ca nu e buna mancarea, ca ar mai trebui sare sau zahar sau e prea cruda sau prea fiarta. Eu fac mancare fara sa o gust, stiu cat, cand si cum sa le potrivesc din ochi si daca nu le place, atunci sa isi faca singuri sau sa manance la restaurant; eu sunt la fel de egala ca si ei si cred ca orice femeie trebuie sa se respecte si cand li se face observatie ca nu e buna mancarea sa le zica "taci si inghite".

Mod de preparare pentru mamaliguta:
    Intr-un tuci se pun 1 l de lapte dulce, 200 gr smantana dulce, sare si o lingura malai, se lasa sa dea clocot si se pune malai in ploaie, amestecand mereu cu telul pana se obtine o mamaliguta suficient de tare, este bine sa nu fie prea tare sa se poata modela cu lingura.
  
   Se ia o tava cu fund detasabil si se orneaza tava cu felii de sunculita, asa cat sa cuprinda toata tava si sa iasa chiar putin feliile din tava, se pune un strat de mamaliguta ce se intinde cu lingura, se presara branza data prin razatoare, cascaval dat prin razatoare si se trece la pasul urmator, adica se mai intinde un strat de mamaliguta, se pune iarasi branza si cascaval si iarasi un strat de mamaliguta. Se ia cu o lingura mamaliguta din ultima foaie si in locul ei se pune cate o felie de sunculita crud uscata si cate un ou, daca oul este prea mare, se mai renunta la putin albus. Se da tava la cuptor la foc mare pentru circa 30 minute sau pana cand ouale sunt facute si sunculita se rumeneste usor. Se scoate tava din cuptor, se portioneaza si se serveste simpla sau cu smantana, depinde de gust si preferinte.

Sa aveti pofta, dragilor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Taci si inghite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Ancutsa 1

01.10.2018, 20:27

Tare buna!

Panacris 1

02.10.2018, 21:44

Rocsi 1

04.10.2018, 20:11

Arata foarte bine!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Oua posate in sos de rosii cu ardei copt si chiftelute