O mancare simpla, usor de facut si tare gustoasa! Aceasta reteta am luat-o de la Bucataras Irina cu mici modificari! Multumesc! >:D
Pentru o mamaliguta mai mare:
Restul ingredientelor:
Pentru inceput am pus apa la fiert pentru mamaliguta cu putina sare; intre timp am sfaramat branza de oi si telemeaua intr-un bol, iar tochitura am prajit-o putin si am scos-o pe un servet de bucatarie pentru a absorbi excesul de untura si am taiat-o bucati mai mici.
Cand apa pentru mamaliguta a inceput sa fiarba, punem faina de porumb in ploaie si o amestecam energic, nu trebuie sa fie nici tare, nici foarte moale si o lasam sa fiarba, iar la sfarsit punem si cubuletul de unt, mai amestecam putin si mamaliguta noastra este gata;
Intr-o tava rotunda cu fundul detasabil punem hartie de copt si rasturnam jumatate din cantitatea de mamaligura, peste punem jumatate din branza si toata carnita, apoi restul de mamaliguta si deasupra restul de branza. Facem 3 goluri cu o lingura si punem cele 3 oua. Dam tava la cuptor pentru aproximativ 30 minute sau pana ce ouale sunt facute si sunt usor moi. Pofta buna!
1
Puteti sa puneti orice carne si branza doriti;