Va recomand cu drag aceasta supica cremoasa,atat de simpla si totodata atat de gustoasa...
Punem de seara nautul la inmoi intr-un vas incapator cu apa.
A doua zi il clatim in mai multe ape si il mai lasam in apa pana avem totul pregatit.
Curatam ceapa,morcovii si telina si le tocam marunt,apoi le punem cu 3-4 linguri de ulei de masline la innabusit.
Cand s-au inmuiat punem nautul,lasam putin,apoi punem apa cat sa acopere de o palma.
Cand incepe sa clocoteasca punem afumatura ,spalata bine inainte,apoi lasam sa fiarba la foc mic pana nautul este fiert.
Cand este gata potrivim de sare si piper,apoi scoatem coastele din oala si cu blenderul de mana facem crema de naut.
O servim calda cu putin ulei de masline crud si crutoane de paine integrala(si bineanteles cu afumatura).
1
puteti opta si pentru varianta de post fara afumatura ;)