Supa reinventata dupa o reteta veche

de Ancutsa in Supe, 16 Iul 2018 | 2929 vizualizari

 

Am acceptat provocarea de a gati o supa dupa o reteta veche, cea propusa de domnul Cosmin Dragomir. Am incercat sa respect reteta propusa, dar sa aduc si ceva nou.
Intre rasol de vaca sau tacam de gaina, am ales tacam de pui (din comert, pentru ca nu am de unde face rost de gaina de tara). In supa strecurata am pus taiteii de casa, care sunt foarte gustosi, iar lichidul strecurat l-am fiert in continuare impreuna cu carnea si legumele, din ele am facut un pilaf.
 
"Provocarea GastroArt"

 

INGREDIENTE

  • un tacam de pui
  • grasime de pasare
  • sare, dupa gust
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 2 ardei grasi
  • verdeata proaspata: patrunjel
  • yaitei de casa (1 ou si putina faina)
  • 1 cana cu orez (pentru pilaf)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa reinventata dupa o reteta veche:

 

Mai intai am facut taiteii dintr-un ou amestecat cu putina faina, atata cata sa-l lege bine si sa-i dea consistenta. Am intins foaia cat mai subtire, am taiat fasii, apoi am lasat la uscat pe o tava cu faina.

 Am pus la fiert, intr-o oala de 3 litri, apa cu tacamul de pui, urmarind indicatiile: cand a dat in clocot, am luat spuma, am pus sare, apoi cam dupa 10 minute si legumele pe care le-am avut eu: 2 cepe, 1 morcov si 2 ardei. Cepele le-am pus intregi (dar curatate si spalate), ardeii i-am taiat in jumatati, morcovul l-am taiat in bucatele mai maricele.

Separat, se pune o oala mai mica cu apa la fiert impreuna cu grasimea de pasare.

 Cand supa aceasta de pui a fost aproape fiarta, am scos tacamul si legumele (insa am pastrat putin morcov si in supa mare) si le-am pus in alta oala, mai mica, cu apa care fierbea. Le-am lasat si aici sa fiarba pentru a aroma acest lichid, apoi am scos carnea de pe os, cu grija, fiind fierbinte, am adaugat orezul spalat bine si sare si am dat la cuptor, pana a scazut lichidul, iar orezul s-a patruns bine.

 Cand supa din oala mai mare a fost aproape gata, am pus taiteii si am mai lasat pana s-au fiert.

 Astfel, supa din oala mai mare am lasat-o cu taitei si am pus patrunjel proaspat dupa ce am luat focul, iar supa din oala mai mica am transformat-o in pilaf, facand astfel 2 feluri de mancare.

 

Timp total: aprox 1h 30min

Portii: 4

 

 

Pofta Buna!

 

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/07/supa-reinventata-dupa-o-reteta-veche.html

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa reinventata dupa o reteta veche" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Supa din rasol de vitel, cu galuste de gris