In fiecare an, la data de 3 noiembrie in Panama se sărbătorește proclamarea independenței în 1903 față de Columbia.
Dupa reteta de Ceviche/ Creveti marinati va prezint de data aceasta o supa considerata ca felul de mancare national.
O reteta savuroasa de supa de pui cuptor acompaniata de cartof dulce, porumb si ardei.
In Panama se spune ca nu este remediu mai bun dupa o noapte de petrecere hi hi .. ca si la noi celebra ciorba de burta.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/11/supa-de-pui-cu-porumb-si-cartof-dulce.html
Puneti la marinat bucatile de pui intr-un castron cu 2 linguri de ulei, usturoiul tocat si jumatate din coriandru (tocat) si din oreganul uscat.
Intre timp puneti la fiert porumbul curatat de foi, intr-un volum mare de apa sarata, timp de 30-40 minute. Scoateti si lasati sa se raceasca.
Curati si taiati ardeii in lamele.
Intr-o oala adanca, rumeniti ceapa tocata intr-un pic de ulei. Adaugati ardeii, bucatile de pui marinate, puneti sare, piper, acoperiti si gatiti la foc potrivit timp de 20 minute.
Turnati deasupra supa, puneti concentratul de rosii, cartoful dulce taiat bucati si lasati sa fiarba timp de 30 minute, la foc potrivit. Indepartati spuma si grasimea in mod regulat.
Taiati porumbul in bucati potrivite si adaugati-l la sfarsit.
Serviti si decorati cu restul de coriandru si cu restul de origan uscat.
1
Este servita de obicei cu orez fiert natur, care se adauga in lichidul cald. Eu am servit-o fara, este o mancare completa si delicioasa.