Imi place sa ma joc cu ingredientele la supe si imi place sa modific retetele baza ale diverselor supe. De data asta am facut o supa-crema de legume cu fasole verde si fasole alba boabe. Un deliciu !
Pregatim legumele: curatam legumele si le taiem bucati potrivite-cum este supa-crema nu e nevoie sa taiem legumele foarte marunt.
In oala punem ulei de malsine cu cepa si rpazul la calit putin-doar cat sa se inmoaie si sa dea gust , apoi aduagam ardeiul gras, morcovii taiati rondele (pastram unul pentru final), lasam 2 minute sa se caleasca si ei si punem rosiile, 2 pastai taiata de fasole, dovlecelul si la final cartofii.
Turnam apa fierbinte cat sa acopere 2-3 degete, punem sare, putin piper alb macinat si lasam sa fiarba bine, pana legumele sunt moi.
Intre timp taiem marunt fasolea verde, un morcov rondele mici si scurgem fasolea boabe din conserva.
Cand legumele sunt fierte, le trecem cu blenderul vertical pana devine o supa crema nu exagerat de groasa-dupa preferinta. Mai puneti apa daca e nevoie si sare.
Apoi adaugam la supa crema legumele taiate - cele doua tipuri de fasole si morcovul.
Lasam sa fiarba pana se inmoaie si acestea.
1
Uneori eu mai adaug carnat afumat sau de tip cabanos. Iese tare buna si asa -de data asta am preferat sa am doar legumele.