Supa de fasole

de katty in Supe, 6 Apr 2017 | 2666 vizualizari

 

Retete de post economice
 
In zona Olteniei, aceasta supa se pregateste, mai ales cand se fac pomeni de post la sat.

 

INGREDIENTE

  • 1/2kg fasole uscata
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 bucata telina
  • sare
  • piper boabe
  • 1 crenguta cimbru
  • 1 lingura ulei
  • 2 foi de dafin
  • fidea de post
  • leustean verde tocat fin
  • 1 lingura baza de legume
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de fasole:

Fasolea se curata bine de impuritati, se spala, apoi se pune intr-o oala si se acopera cu apa. Se dau cateva clocote, apoi se strecoara. Se pune din nou cu apa (cam 3-4 parti ) si se pune la foc, pana la primul clocot. Se acopera cu un capac si se lasa peste noapte. A doua zi se scurge, se clateste si se pune din nou la  fiert cu apa. Cand incepe sa fiarba, adaugam legumele intregi curatate si spalate, piperul, foile de dafin, cimbrul si putina sare. Fierbem pana fasolea s-a inmuiat, apoi luam de pe foc si scurgem zeama. Din boabe, impreuna cu legumele facem fasole batuta, iar in zeama, vom face o supa de post.

Punem inapoi zeama de la fasole la foc, daca este prea groasa, o mai subtiem cu apa. Adaugam uleiul, baza de legume, iar cand incepe sa clocoteasca, punem fideaua. Lasam sa fiarba cat este nevoie, adaugam leusteanul si stingem focul.

Putem adauga in supa si 2-3 linguri de boabe de fasole si 1 morcov pe care il vom taia in bucati mai mici.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de fasole" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa de vitel cu stelute