Supa de dovleac cu lapte de cocos - Reteta delicioasa si aromata

de Retete_gustoase in Supe, 6 Aug 2024 | 953 vizualizari

 

Supa de dovleac cu lapte de cocos este o mancare delicioasa si reconfortanta, ideala pentru zilele reci.
Pentru aceasta Supa de dovleac cu lapte de cocos - Reteta delicioasa si aromata, sunt necesare urmatoarele ingrediente: dovleac, ceapa, usturoi, lapte de cocos, supa legume.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Supa de dovleac cu lapte de cocos - Reteta delicioasa si aromata
  • 1 dovleac mediu, curatat si taiat cuburi
  • 1 ceapa mare, tocata
  • 2 catei de usturoi, tocati
  • 400 ml lapte de cocos (o cutie)
  • 500 ml supa de legume
  • 2 linguri ulei de masline sau ulei de cocos
  • Sare si piper, dupa gust
  • fulgi de ardei iute
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de dovleac cu lapte de cocos - Reteta delicioasa si aromata:

Cum se prepara Supa de dovleac cu lapte de cocos - Reteta delicioasa si aromata:

Curata si taie dovleacul in cuburi. Toaca ceapa si usturoiul. 

Intr-o oala mare, incalzeste uleiul la foc mediu.

Adauga ceapa si soteaza pana devine translucida, aproximativ 5 minute.

Adauga usturoiul si soteaza pentru inca 1-2 minute.

Pune cuburile de dovleac in oala si amesteca bine. Toarna supa de legume si adu la fierbere.

Redu focul si lasa sa fiarba la foc mic pana cand dovleacul devine moale, aproximativ 20-25 de minute.

Foloseste un blender de mana pentru a transforma supa intr-o consistenta cremoasa. 

Toarna laptele de cocos in supa si paseaza iar.

Condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

Adu supa la fierbere usoara pentru inca cateva minute pentru a se combina toate aromele.

Serveste supa calda, decorata cu fulgi de ardei iute, daca doresti.

Incearca si reteta de Supa crema de dovleac sau reteta de Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure.

Iti recomandam si reteta de Supa dulce de malai, o reteta ingenioasa si plina de gust.

TIPS-URI

1

Poti adauga si alte legume, cum ar fi morcovi sau cartofi dulci, pentru a imbogati gustul si textura supei.

2

Pentru o textura si mai fina, poti trece supa printr-o sita fina dupa blenduire.

3

Supa poate fi pastrata la frigider timp de 3-4 zile sau congelata pentru utilizare ulterioara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de dovleac cu lapte de cocos - Reteta delicioasa si aromata" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa-crema de sparanghel cu ou moale si paine prajita