Supa crema de rosii cu dovlecel servita cu rulouri din foietaj

de Merisor in Supe/Ciorbe, 10 Sep 2018 | 3641 vizualizari

 

Pentru că ador roșiile de grădină bine coapte, iar supele cu gust intens de roșii sunt preferatele mele, am preparat o supă cremă de roșii cu dovlecel, pe care am servit-o cu niște rulouri din foietaj.
Rulourile din foietaj au fost combinate, unele cu bacon, iar altele cu brânzeturi și au mers perfect cu această supă cremă de roșii cu dovlecel.
Rețeta de rulouri din foietaj am prezentat-o aici!

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel
  • 1 ceapă
  • 2 ardei capia
  • 4 căței de usturoi
  • sare
  • piper măcinat
  • cimbru
  • busuioc
  • 100 ml ulei
  • 150 ml smântână pentru gătit
  • pătrunjel verde
  • parmezan și smântână, pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de rosii cu dovlecel servita cu rulouri din foietaj:

Punem ceapa tocată solzișori la călit în ulei, stropind-o din când în când cu apă fierbinte, să nu prindă acel gust intens de prăjeală. Adăugăm și 2 căței de usturoi curățați și tăiați în rondele subțiri.

Când ceapa devine translucidă, adăugăm ardeii tocați mărunt, apoi dovlecelul curățat și tocat în cubulețe și completăm cu puțină apă fierbinte, atât cât să fie totul acoperit.

Lăsăm ingredientele să fiarbă până când sunt bine pătrunse, apoi adăugăm roșiile decojite și tocate în cuburi.

Reducem intensitatea focului și lăsăm supa să fiarbă, până când scade consistent și devine ca un sos gros.

Asezonăm gustul cu sare și condimente, punându-le în două etape, ca să putem gusta supa și să ne dăm seama dacă și cât mai necesită din fiecare.

Tot spre final de fierbere (cam cu 10-15 minute înainte de stingerea focului) vom adăuga și restul de usturoi răzuit și smântâna pe care o turnăm în fir subțire, amestecând intens pentru omogenizare.

Servim supa cremă de roșii cu dovlecel fierbinte sau rece, asezonată cu smântână, parmezan și pătrunjel verde, tocat mărunt.

Este acrișoară și ușor picantă și este bună atât caldă cât și rece.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de rosii cu dovlecel servita cu rulouri din foietaj" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba/supa din carne de ied