Supa de curcan cu taietei de casa

de Oana in Supe, 4 Dec 2011 | 4252 vizualizari

 

Pentru ca am achizitionat de curand masina de facut taietei, este o placere sa-i fac! Ies minunati, buni si frumosi foc!

 

INGREDIENTE

  • pentru taietei:
  • un ou
  • 100 g faina
  • un varf de cutit de sare
  • pentru supa:
  • maruntaie de curcan de curte
  • morcov
  • telina
  • albitura
  • ardei gras
  • ceapa
  • patrunjel verde
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de curcan cu taietei de casa:

Se fierbe mai intai carnea de curcan, prima apa se arunca si apoi se fierbe pana se inmoaie. Legumele se curata, se spala, se taie dupa plac si se pun in oala cu supa. Pana fierb legumele preparam taieteii. Oul se bate bine cu sare si se adauga faina, amestecand cu mana pana obtinem un aluat elastic, care nu se lipeste de maini. Se presara cata putina faina din cand in cand. Se monteaza masina de taietei pe masa. Aluatul se imparte in doua, sa-l manevram mai usor. Se seteaza mai intai rola pentru foaia de aluat. De la 1-gros la 9-subtire. Eu las mai intai pe la 4. Aluatul il presez prin rola de 2-3 ori, pana se obtine o foaie dreapta. Apoi setez la 8-9 si va iesi o foaie subtire si frumoasa. Foaia se face foarte lunga, asa ca o tai in 2-3 bucati. Apoi se introduce foaia in rola de taietei, eu am facut din cei subtiri. Se presara putina faina peste ei, sa nu se lipeasca. Se adauga apoi taieteii in supa si se fierb 5 minute. La final se presara patrunjel verde.

TIPS-URI

1

In lipsa masinii de taietei, aluatul se intinde bine cu sucitorul intr-o foaie subtire, se presara cu faina si se ruleaza. Apoi se taie sulul de aluat cu un cutit ascutit, subtire de tot, ca si cum tai un morcov rondele subtiri :) Se presara faina peste taietei si se rasfira cu mana.

2

Taieteii se pot lasa la uscat pe o coala de hartie sau se pot pune proaspeti in supa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de curcan cu taietei de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

gaby_gabytza 1

05.12.2011, 11:13

bun

mihaelar63 1

05.12.2011, 12:56

Ce poate fi mai bun pe vremea asta

mena29 1

06.12.2011, 12:11

Supa cu taitei este super buna iar cand mai e facuta si cu taitei de casa...ne punem repede la masa si

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de creveti