Pentru ca am achizitionat de curand masina de facut taietei, este o placere sa-i fac! Ies minunati, buni si frumosi foc!
Se fierbe mai intai carnea de curcan, prima apa se arunca si apoi se fierbe pana se inmoaie. Legumele se curata, se spala, se taie dupa plac si se pun in oala cu supa. Pana fierb legumele preparam taieteii. Oul se bate bine cu sare si se adauga faina, amestecand cu mana pana obtinem un aluat elastic, care nu se lipeste de maini. Se presara cata putina faina din cand in cand. Se monteaza masina de taietei pe masa. Aluatul se imparte in doua, sa-l manevram mai usor. Se seteaza mai intai rola pentru foaia de aluat. De la 1-gros la 9-subtire. Eu las mai intai pe la 4. Aluatul il presez prin rola de 2-3 ori, pana se obtine o foaie dreapta. Apoi setez la 8-9 si va iesi o foaie subtire si frumoasa. Foaia se face foarte lunga, asa ca o tai in 2-3 bucati. Apoi se introduce foaia in rola de taietei, eu am facut din cei subtiri. Se presara putina faina peste ei, sa nu se lipeasca. Se adauga apoi taieteii in supa si se fierb 5 minute. La final se presara patrunjel verde.
1
In lipsa masinii de taietei, aluatul se intinde bine cu sucitorul intr-o foaie subtire, se presara cu faina si se ruleaza. Apoi se taie sulul de aluat cu un cutit ascutit, subtire de tot, ca si cum tai un morcov rondele subtiri :) Se presara faina peste taietei si se rasfira cu mana.
2
Taieteii se pot lasa la uscat pe o coala de hartie sau se pot pune proaspeti in supa.