Recent am mancat aceasta supa la un restaurant si mi-a placut tare mult aceasta combinatie simpla de morcovi cu praz si textura ei. Va recomand sa o incercati !
- Curatam legumele si le taiem in bucati potrivite.
- In oala punem un cub de margarina vegetala si calim prima data ceapa si usturoiul, apoi feliile de praz (partea mai albicioasa) . Cand s-au mai inmuiat adaugam rondelele de morcovi si apoi cartofii si napul. Lasam inca 2 minute la calit impreuna si turnam apa fierbinte peste ele, cat sa acopere legumele. Punem sare si un cub knorr.
- Cand legumele sunt moi si bine fierte le pasam cu blenderul vertical bine, pana devine o supa cremoasa . Mai punem apa daca e nevoie si gustam de sare si punem putin piper alb daca vrem.
- O parte din praz (partea putin verzuie) o taiem julien, foarte fin si o sotam in margarina intr-o tigaie. Cand e moale o adaugam la supa-crema.
- Putem servi cu crutoane de paine dupa gust.