Supa crema de dovleac copt

de Sylvia in Supe, 26 Ian 2014 | 12932 vizualizari

 

Daca e frig si iarna nimic nu merge mai bine decat o supa fierbinte servita cu crutoane si amestec de ierburi aromate. Va prezint astazi o reteta pe cat de simpla pe atat de gustoasa: supa de dovleac copt, care este mai intens in arome si mai catifelat decat cel fiert.

 

INGREDIENTE

  • Aveti nevoie de un dovleac (eu am pus dovleac butternut puteti sa folositi ce aveti) 
  • sare mare
  • cimbru uscat
  • o capatana de usturoi
  • piper
  • lapte degresat 
  • eventual putina smantana lichida
  • putin ulei de masline
  • amestec de ierburi aromate ( eu folosesc patrunjel, ciboulette, busuioc, mixat cu ulei de masline si usturoi) 
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de dovleac copt:

Mai intai se spala si se taie dovleacul in doua. Se elimina semintele si se taie bucati mai mari cu tot cu coaja deoarece o sa il coacem.

Se asaza intr-o tava si se condimenteaza cu sare grunjoasa, piper proaspat macinat, putin cimbru si se adauga o capatana de usturoi taiata in doua. Se stropeste dovleacul taiat cu putin ulei de masline si se da la cuptor la 190 de grade C, timp de o ora. Se acopera la inceput cu o folie de aluminiu, apoi se lasa jumatate timpul descoperit sa se caramelizeze frumos.

Totul se va carameliza superb si usturoiul copt va avea un gust de vis, fin si catifelat, cu un iz subtil, dar cat trebuie de usturoi.

Se curata dovleacul de pe coaja si se scoate interiorul copt de la usturoi, apoi se mixeaza cu lapte si sare. Se condimenteaza dupa gust, cu sare si piper si eventual pasta de ardei iute sau tabasco, in functie de preferinta. Eu am folosit sarea roz de himalaya ca sa o testez.

Supa se serveste fierbinte, asezonata cu amestec de ierburi aromate si crutoane de casa. Nu am pus deloc unt sau smantana lichida pentru ca a fost delicioasa fara, daca vreti sa puneti si nu va deranjeaza cele 2-300 de calorii adaugate asa, puteti sa o faceti fara nici o problema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de dovleac copt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de cartofi