Sufleu de ciocolata

de Geanina87 in Prajituri, 13 Sep 2012 | 5003 vizualizari

 

Reteta am preluat-o de pe blogul Edith's Kitchen cu mici modificari. Am zis ca trebuie sa o incerc...si mi-a iesit :) Sunt foarte dulci si cred ca asta e reteta ideala pentru cei ce iubesc ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • 150 g ciocolata amaruie
  • 80 g unt
  • 2 oua + 1 galbenus
  • 20 g faina
  • 90 g zahar pudra
  • 10 g cacao+ 1 lg pt.pudrat formele
  • esenta rom
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de ciocolata:

Am topit ciocolata impreuna cu untul pe baie de aburi. Am mixat ouale impreuna cu zaharul si cu esenta de rom ( cu un tel de m-a durut mana, pentru ca s-a stricat mixerul), apoi am turnat peste ciocolata topita, faina si cacaoa.

Formele le-am uns cu unt si le-am tapetat cu cacao, dupa care le-am umplut cu compozitia obtinuta si le-am introdus in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru exact 13 minute...(depinde si de cuptorul fiecaruia). Dupa ce se coc, trebuie lasate sa se  racoreasca 2 minute in forme, dupa care se rastoarna cu fata in jos si se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Moelleux au chocolat