Aceasta prajitura este foarte asemanatoare celei cu gem si coca rasa cu mentiunea ca este de post, plina de nuci, cocos si fulgi de ovaz si cu o parfumata mireasma de lamaie si vanilie. Este atat de frageda ca se topeste in gura si va disparea de pe farfurie in doi timpi si 3 miscari :-)
Punem faina intr-un bol apoi taiem margarina cubulete (margarina rece) si o mestecam cu mainile impreuna cu faina pana cand obtinem un aluat sfaramicios.
Adaugam urmatoarele 6 ingrediente si amestecam bine.
Impartim coca in doua si presam cu mainile o jumatate din coca in tava unsa bine cu margarina.
Intr-un castron vom amesteca gemul de caise cu gelatina de merisoare si adaugam aceasta mixtura deasupra aluatului din tava. Nivelam bine.
In cealalata jumatate de coca vom adauga nucile prajite si sfaramate bucati mai mari apoi vom sfarama intre degete aluatul si il imprastiem deasupra prajiturii. Presam usor cu mainile aluatul de deasupra si coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 175ºC pana cand se rumeneste usor (cca 30 minute).
Se lasa la racit in tava apoi o taiem patratele si o servim.
Ies aproximativ: 30 de bucati