Sufleu de cartofi dulci

de Xandrinne in Mancaruri de legume, 1 Aug 2019 | 1815 vizualizari

 

Rețetă preluată de pe bucătăraș :)
https://www.bucataras.ro/retete/sufleu-de-cartofi-dulci-9460.html

 

INGREDIENTE

  • 340 g cartofi dulci, decojiți și tăiați cubulețe;
  • 125 ml lapte,
  • 1 ceapă roșie, curățată, tăiată în două;
  • 1 crenguță rozmarin;
  • 10 g amidon alimentar;
  • 50 ml vermouth;
  • 2 ouă, separate;
  • măsline, după preferințe
  • sare, piper, după gust.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de cartofi dulci:

  Fierbi cartofii cca 20 de minute sau până se înmoaie, după care îi scurgi și îi pasezi. Pui laptele la fiert împreună cu ceapa și rozmarinul. După ce dă un clocot, stingi focul, acoperi vasul și lași la infuzat 15-20 de minute. Încingi cuptorul la 200° C. Ungi cu ulei 4 vase mici de sufleu. Amidonul alimentar îl dizolvi în vermouth (eu am încercat și cu lapte). Strecori laptele infuzat, îl pui iar pe foc, adaugi amidonul dizolvat și amesteci continuu. Lași compoziția pe foc până se îngroașă puțin, apoi o transferi într-un vas mai mare. Adaugi în vas piureul de cartofi dulci și gălbenușurile și amesteci până se omogenizează. Potrivești gustul de sare și piper (ține cont și de măsline, să nu-ți iasă prea sărat). Bați albușurile spumă, cu un praf de sare. Încorporezi cu grijă în compoziție albușurile spumă, apoi măslinele tocate. Împarți compoziția în vasele pregătite și coci sufleurile cam 15 minute, până când cresc și se rumenesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de cartofi dulci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Gherca Daniela 1

03.08.2019, 14:02

laura_n 1

05.08.2019, 14:24

Sunt grozavi daca stim sa ii gatim si sa ii condimentam. Mie imi place ce ti-a iesit!

lucy2002 1

27.08.2019, 10:39

Adauga comentariu...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa peruana de cartofi dulci cu branza Feta, dovlecei si caju