Spanacul se curata,se spala foarte bine,frunza cu frunza...Se fierbe cateva minute, in apa cu putina sare si putin bicarbonat de sodiu(pentru a ramane verde).Apoi se scoate,se scurge de apa...lasam sa se raceasca si il tocam marunt. Kaizerul se taie fasii,se rumeneste in putin ulei.. Cascavalul si mozzarella se dau pe razatoarea mare.. Untul se pune intr-un vas pe foc,dupa ce s-a topit,se adauga faina,se amesteca bine,lasam doar putin sa se caleasca,nu trebuie rumenita,apoi se adauga laptele..continuand sa amestecam pana obtinem un sos alb .
In acel sos alb,adaugam spanacul taiat ,kaiserul rumenit,galbenusurile,sare, piper,cascavalul si mozzarella(oprind un sfert ,pentru deasupra)...Amestecam bine compozitia rezultata..Mixam albusurile bine de tot,iar cu miscari usoare le adaugam compozitiei cu spanac.. Tapetam un vas termorezistent cu unt si pesmet...
Adaugam amestecul... Dam vasul la cuptor pentru 20 -30 minute,in functie de tipul cuptorului.. Spre sfarsitul coacerii,scoatem vasul , presaram cascaval/mozzarella pe deasupra pentru gratinare.. si dam din nou vasul la cuptor pentru 5 minute.
Este delicios,se serveste cald..dar si rece e la fel de bun..:D