Corinuta, m-am conformat;) Am adus rețeta ;) În principiu e complicată, dar după ce o prepari o dată, deja e tare simplă;) Am încercat sa redau exact ce și cum, am preparat ;) Gasiti aici reteta video ;) http://www.prajituria.ro/retete/tort-de-mere-rasfatat/
Biscuții se mărunțesc, apoi se amestecă cu margarina/untul topit, se omogenizează bine, apoi se așează compoziția obținută, într-o formă cu pereți detașabili, rotundă au pătrată, unsă cu puțină margarină/unt și presărată cu zahăr. Atenție, sfatul lui Vlădutz, se apăsă bine, nu cu mână, ci cu lingura, astfel încât să nu rămână goluri, apoi se dă la rece cca. 30 de minute la frigider sau 15 minute la congelator.
Merele se curăță de coajă, se înjumătățesc, apoi se taie cubulețe. Intr-o tigaie, se adaugă cubulețele de mere, zahărul și se pun la foc iute, ca să se caramelizeze, cca. 10 minute, amestecându-se ușor, spre final se adaugă și merișoarele.
De data asta am folosit Crema Cremsnit de la Dr Oetker. Folosiți instrucțiunile de pe ambalaj :D În laptele rece, se adaugă praful de cremă, se mixează rapid, sau se amestecă energic cu telul, cum a făcut Licurici ;), până se obține o cremă consistentă.
Data viitoare voi prepara crema de vanilie clasică, cu ouă fierte pe BainMarie, zahăr, amidon, lapte și unt ;)
Așa, să revenim. Blatul de biscuți se scoate de la rece, se toarnă crema de vanilie, apoi compoziția de mere, ce se se apăsă bine, nu cu mână, ci cu lingura, astfel încât să nu rămână goluri. Prăjitura se dă din nou la rece, cât timp ne ocupăm de glazura caramel.
Zahărul pentru caramel se pune la topit la foc iute, după ce s-a caramelizat, se adaugă smântâna și se amestecă, continuu pe foc mic, ca să nu se ”brânzească” ( Rita și Laura știu:D)), până se obține o cremă subțire, ca și o glazură. Excepția de la regulă: Dacă se taie ”glazura” cum mi s-a întâmplat :D , ”nu vă panicați copii!”:D, astea-s vorbele lui Vlădutz, treceți glazura printr-o strecurătoare și apoi dați din nou la foc mic, ca să se omogenizeze. Peste prăjitura rece, se toarnă glazura-cremă caramel, se uniformizează cu o spatulă, apoi se dă din nou la rece, preferabil până a doua zi ;) Spor și poftă bună! Atenție, e periculos de dulceeeeee ;)